Перейти до основного вмісту

Свято Весни та жіночкині

Ось тільки нещодавно ми відбули свято щиколядок, валентинок, квітів і пустих слів, та світ не стоїть на місці і нас чекає нове свято.


Жіночкиня на ймення Клара разом із своєю ліпшою подружкинею Розою хижо подивляються із-за рогу на животіючі тіла мужичків і, потераючи свої руки об обгортку від тюльпанів, тихенько під носа буркотять:
- Причом тут комуняки, це свято весни! Жіночкинь треба любити! А мама твоя, шо не достойна поздравлєнія на восьме марта?

Ця дурня нав'язується жіночкиням і чоловікиням ледь не з моменту народження.
Спочатку ти своїми не надто вправними руками вирізаєш з кольорового паперу вісімочку і так само недбало, намастивши її клеєм ПВА, ліпиш на клаптик картону. Одним це вдається, іншим ні. Та врешті-решт, кому яка різниця. Мама прийде і буде рада отому витвору з паперу, клею і картону. А ти, в свою чергу, зрадієш і закопилиш носа від похвали (ех шкода, що це свято тільки раз у рік - ред.)

Далі гірше.

Ти вже школяр, а школяр – це бляха, самостійна частинка суспільства, ти маєш уже обов'язки.
Тут вже не обійдешся кострубатою вісімочкою на заляпаному клеєм картоні, в цей не простий час з'являються вони - чужі жіночкині. До чужих жіночкинь відносяться всі, хто не мама і не бабуся. Це твої однокласкині, твоя класна керівничкиня, директоркиня школи і т.д. Аби й хотів ти  наліпити їм "святоВесняних" листівок з кострубатими вісімочками, то не зміг бо їх (жіночкинь - ред.) у твоєму житті стало на 2500% більше ніж було до цього.

В цій складній ситуації на допомогу приходить мама. Вона хоч і не дуже охоче, але через солідарність до "святаВесни" дає тобі 20 грн. щоб ти здав на подарунки малознайомим чужим жіночкиням. Свято, наповнене радістю, тюльпанами, пундиками на "солодкому" столі, вривається у двері школи. Всі отримують подарунки, всі раді - однокласкині почувають себе багінями, класна керівничкиня, зашарівшись, ховає подароване шампанське в торбу, директоркиня займається організацією "автерпаті" для колективу.
Здається всі щасливі. От тільки мама виглядає якоюсь заклопотаною, і навіть твій віршик про "святоВесни" не викликає того блиску, який був від кострубатої вісімочки і заляпаного клеєм картону.




І так триває 10-15 років. Лишень змінюється сума, яку мама виділяє аби здати на подарунки з нагоди "святаВесни" чужим жіночкиням, та й коло чужих жіночкинь кожного року стає все ширшим і ширшим. Подекуди (можливо тут доречно ужити слова "у більшості" але цього не буде - ред.) з кола чужих жіночкинь випадає одна і відчайдушно (або ти її або вона сама - ред.) намагається увірватись у ряд до "своїх", але там кріпко тримають оборону мама і бабуся.

Далі гірше...

Далі буде.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Поминальні дні - в якості культурної екскурсії. ч.1

Вам доводилось колись бувати на великому весіллі, там де женщіни одягненні по останньому слову моди (мєха, перли, каблуки й болото), де мужчини, мов гусари, всі як на підбір, в костюмах (хто у випускних, а хто у весільних), якщо мужчини стоять купками,табачать чи просто гомонять, то не озброєним оком можна одразу побачити тенденції модних базарних бутіків того чи іншого року. Якщо гурт збирається з однолітків, то можна взагалі всю колекцію сезону "Випускний-Весілля" побачити. Якщо не доводилось побачити своїми очима се дійство, то не гайте часу і мерщій плануйте на вихідні (в якості культурної екскурсії) відвідати безкоштовне (на відміну від весілля) шоу, що носить назву "Поминальні дні". Мені пощастило, що з дитинства мене намагались привчати до всілякого роду "життєвого" етикету. Не того, де розповідають, що в лівій руці тре тримати вилку а в правій стакан, а такого знаєте, злободенного напівритуального. Мені бабуся забороняла їздити на в

Володарі часу

Замав нову звичку. Ще взимку в героїчному місті на Че (м.Черкаси) люд (у основі своїй з фейсбуку) протестуючи проти свавілля перевізників кріпко і гонорово сказав: "Всьо, галяк! Ми вашими коритами не користуємось! Катаєм на траліках або на крайняк ходим пішки". Мені ця ідея припала до душі і вирішив я долучитись до цього безпрецендентного прояву громадської ініціативи та й почав шльопати на роботу пішки. Добре, що до роботи мені не далеко, всього 3,5 кілометри, та і в межах мегаполісу (м. Черкаси) поняття "далеко" доволі суб'єктивне, адже маючи хоча б крапелиночку сили волі місто можна пройти з кінця у кінець за годину (ну дві якщо ви вже геть інфузорія). Так от, я взагалі не про це. Поки була зима ходити пішкарусом було круто, але не дуже цікаво. На третій чи четвертий день зустрічаєш по дорозі уже знайомі обличчя. Знаєте як воно у маршрутках буває, протупиш раз у тисячоліття, заходиш у автобус глядь по сторонах, а там не знайомі люди і тут розумієш шо